Zonneboiler Hoenderloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Hoenderloo? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref je waardevolle raadgeving over een zonneboiler kopen in Hoenderloo.

zonneboiler systeem installeren in 7351

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddeld gezin in Apeldoorn verbruikt 1380 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7351
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Hoenderloo vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Hoenderloo! Door gebruik te maken van onze website achterhaal je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Apeldoorn. Of probeer Qbis.nl voor een database met competente installateurs uit de buurt. Onderstaand vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op reviews en relevante keurmerken. Onder andere VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hoenderloo. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Hoenderloo liggen tussen de €2500 en €3100, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor meerdere mogelijkheden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €65 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.525€70
100 liter2€2.875 – €3.050€85
200 liter2€3.125 – €3.875€140
300 liter3€4.500 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-hoenderloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Hoenderloo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot wel €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Hoenderloo

 • Zizon (BlueArc 3-ZO300L), vermogen 2997 [KW], €2038 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSV), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Apeldoorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.apeldoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Hoenderloo aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hoenderloo!

 • Een warmtepomp: genereert energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!