Zonneboiler Apeldoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Apeldoorn? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via de zonneboiler-vergelijker vind je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Apeldoorn.

zonneboiler systeem installeren in 7301

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Apeldoorn gebruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7301
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Apeldoorn vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Apeldoorn! Door middel van onze tool ontdek je eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Apeldoorn. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installateurs uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit product bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Apeldoorn. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Apeldoorn komen gemiddeld uit tussen €2750 en €4300, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor meerdere situatiesde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €135 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€45
100 liter2€2.825 – €3.125€100
200 liter2€3.275 – €3.875€125
300 liter3€4.425 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-apeldoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Je ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Apeldoorn (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Apeldoorn

 • HRsolar (HRS120(L)/2,5), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-40), vermogen 3234 [KW], €2199 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S300/2-50T), vermogen 2295 [KW], €1561 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Apeldoorn een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.apeldoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Apeldoorn aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Apeldoorn!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente