Zonneboiler Lochem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Lochem? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. deze pagina check je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lochem.

zonneboiler systeem installeren in 7240

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Lochem stookt 1790 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7240
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Lochem vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Lochem! Geholpen door deze website achterhaal je zonder problemen een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Lochem. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met goede installateurs uit de buurt. Verderop bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lochem. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens is er nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Lochem zitten gemiddeld tussen €2875 en €3600, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Verderop check je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor verschillende voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €65 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€60
100 liter2€2.925 – €3.150€80
200 liter2€3.275 – €3.925€125
300 liter3€4.550 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-lochem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie de info verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met het energieverbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Denk aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Jij krijgt z.s.m. een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Lochem (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle modellen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lochem

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1834 [KW], €1247 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-500), vermogen 2797 [KW], €1902 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1415 [KW], €962 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Lochem een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.lochem.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Lochem aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Lochem!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente