Zonneboiler Harfsen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Harfsen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze tool bekijk je actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Harfsen.

zonneboiler systeem installeren in 7217

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Lochem verbruikt 1790 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7217
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Harfsen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Harfsen! D.m.v. onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Lochem. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf check je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Het product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. In de basis toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Harfsen. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Harfsen vinden we terug ergens tussen de €2800 en €3300, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op onze website vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk je voor een variatie aan scenario’sde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €120 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€65
100 liter2€2.800 – €3.050€100
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.450 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-harfsen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Het betreft de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Harfsen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle modellen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €625 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Harfsen

 • TEC-Solar (TecSolar 48-500), vermogen 3335 [KW], €2268 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro24), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 24-250), vermogen 1347 [KW], €916 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Lochem soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.lochem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Harfsen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Harfsen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!