Zonneboiler Gorssel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Gorssel? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze website doorzoek je waardevolle informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Gorssel.

zonneboiler systeem installeren in 7213

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Lochem verbruikt 1790 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7213
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Gorssel vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Gorssel! Via zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je gemakkelijk een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Lochem. Of surf naar de website Qbis.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder lees jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Gorssel. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Gorssel komen gemiddeld uit tussen €2400 en €3500, met installatie inclusief. Het product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Op onze website tref je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €75 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€70
100 liter2€2.925 – €3.000€90
200 liter2€3.225 – €3.850€110
300 liter3€4.475 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-gorssel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie verdere info verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Met deze info kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Gorssel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze werd in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot wel €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gorssel

 • HRsolar (Nero 3 / 200D combi), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG800CS1ww3xPro18), vermogen 3624 [KW], €2464 subsidie.
 • Ecodome (3×15 – 200.2), vermogen 3139 [KW], €2135 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Lochem een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.lochem.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Gorssel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Gorssel!

 • Een warmtepomp: wint energie middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!