Zonneboiler Beltrum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Beltrum? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels deze pagina vind jij uitgebreide adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Beltrum.

zonneboiler systeem installeren in 7156

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Berkelland stookt 1610 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7156
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Beltrum vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Beltrum! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Berkelland. Of probeer de website Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Beltrum. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Beltrum liggen tussen de €2600 en €3800, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor verschillende gevallen de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €180 per jaar (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€55
100 liter2€2.950 – €3.050€85
200 liter2€3.275 – €3.850€110
300 liter3€4.575 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-beltrum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Beltrum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Beltrum

 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro+ 200), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro18), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Berkelland een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gemeenteberkelland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Beltrum aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Beltrum!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!