Zonneboiler Zieuwent

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Zieuwent? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze tool doorzoek jij toepasbare informatie aangaande een zonneboiler kopen in Zieuwent.

zonneboiler systeem installeren in 7136

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1900.
 • Een alledaags gezin in Oost Gelre gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Zieuwent vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Zieuwent! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een erkende installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oost Gelre. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). De installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Zieuwent. Deze setup is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In september 2022 zijn er voorbeelden met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Zieuwent liggen tussen de €2850 en €3100, inclusief plaatsing. De installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan mogelijkheden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €170 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€55
100 liter2€2.875 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.975€110
300 liter3€4.500 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-zieuwent

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de mate van isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Zieuwent (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €700 tot €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zieuwent

 • Clima XL BV (Quantum All-in One Duo 200), vermogen 1028 [KW], €699 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro24), vermogen 1954 [KW], €1329 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Oost Gelre mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.oostgelre.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zieuwent aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zieuwent!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!