Zonneboiler Oost Gelre

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Oost Gelre? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels onze vergelijker doorzoek jij waardevolle adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Oost Gelre.

zonneboiler systeem installeren in 7136

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Oost Gelre stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Oost Gelre vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Oost Gelre! Middels deze website ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Oost Gelre. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product regelt warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Zeker een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oost Gelre. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Oost Gelre variëren tussen €2850 en €3550, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna lees je voor verschillende gevallen de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €160 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€55
100 liter2€2.850 – €3.200€95
200 liter2€3.125 – €3.875€115
300 liter3€4.500 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-oost-gelre

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Oost Gelre (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle artikelen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot wel €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oost Gelre

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1808 [KW], €1379 subsidie.
 • Termicol (T2IA4/800S), vermogen 2611 [KW], €1775 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1387 [KW], €943 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Oost Gelre een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.oostgelre.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Oost Gelre aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oost Gelre!

 • Warmtepomp: haalt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente