Zonneboiler Montferland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Montferland? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check je praktische informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Montferland.

zonneboiler systeem installeren in 7038

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een doorsnee gezin in Montferland stookt 1560 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Montferland vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Montferland! Aan de hand van deze website bekijk je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Montferland. Of ga naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand bekijk jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Montferland. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Montferland variëren tussen €2400 en €4400, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide voorbeelden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €85 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€40
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.150 – €3.975€110
300 liter3€4.600 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-montferland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Montferland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €725 tot wel €1500. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Montferland

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3381 [KW], €2299 subsidie.
 • Termicol (T2IA2/200SM), vermogen 1326 [KW], €902 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 500 – 3 ECLIPSE), vermogen 2186 [KW], €1486 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Montferland een groene lening of kleine subsidie. Zie www.montferland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Montferland aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Montferland!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente