Zonneboiler Wijnbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Wijnbergen? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website bekijk jij omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wijnbergen.

zonneboiler systeem installeren in 7048

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een alledaags huishouden in Montferland stookt 1560 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €135 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7048
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Wijnbergen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Wijnbergen! Aan de hand van deze pagina ontdek je gemakkelijk een competente installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Montferland. Of benader Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem kan gebruikt worden voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Wijnbergen. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Wijnbergen zitten gemiddeld tussen €2700 en €4450, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna check jij voor enkele gevallen de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €115 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.550€60
100 liter2€2.825 – €3.050€80
200 liter2€3.200 – €3.850€145
300 liter3€4.400 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-wijnbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Wijnbergen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1300. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijnbergen

 • Clima XL BV (Quantum Duo 800 CQP), vermogen 3654 [KW], €2485 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-2,5m2), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Deyle.nl (0500 W2H), vermogen 1574 [KW], €1070 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Montferland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.montferland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wijnbergen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wijnbergen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!