Zonneboiler Vethuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Vethuizen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Geholpen door onze vergelijker bekijk je accurate raadgeving over een zonneboiler kopen in Vethuizen.

zonneboiler systeem installeren in 7046

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Montferland verbruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7046
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Vethuizen vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Vethuizen! Met behulp van deze pagina ontdek je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Montferland. Of probeer Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in de buurt. Hierna achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vethuizen. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Vethuizen fluctueren tussen de €2425 en €3650, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check je voor een aantal omstandigheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €140 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€45
100 liter2€2.875 – €3.000€100
200 liter2€3.150 – €3.875€135
300 liter3€4.550 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-vethuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn de omvang en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Vethuizen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle systemen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €525 tot wel €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Vethuizen

 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BST), vermogen 1764 [KW], €1200 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-1,6m2), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-L6 HT200), vermogen 642 [KW], €437 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Montferland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.montferland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vethuizen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vethuizen!

 • De warmtepomp: genereert energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!