Zonneboiler Stokkum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Stokkum? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze pagina vind jij uitgebreide details die helpen bij een zonneboiler kopen in Stokkum.

zonneboiler systeem installeren in 7039

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Montferland gebruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7039
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Stokkum vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Stokkum! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Montferland. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box check je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit product zorgt voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Stokkum. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In september 2023 kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Stokkum liggen tussen de €2550 en €3550, inclusief installeren. Het product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Verderop bekijk je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor meerdere voorbeelden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €90 per jaar (energieprijzen september 2023). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.500€60
100 liter2€2.775 – €3.000€100
200 liter2€3.175 – €3.975€135
300 liter3€4.575 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-stokkum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Met het energieverbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Stokkum (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is 2 jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €575 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Stokkum

 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 300-LE2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-2,5m²), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-M4 GBS115), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Montferland soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.montferland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Stokkum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Stokkum!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!