Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Gratis warm water. Dat is, heel eenvoudig gezegd, de essentie van zonneboilers. Zo’n zonnesysteem verwarmt uw water het hele jaar door. Gratis natuurlijk, want de boiler werkt op zonne-energie.

De werking van een zonneboiler is vrij eenvoudig. Op het dak staat een zonnecollector. Die bevat een speciale vloeistof. Zonlicht warmt de vloeistof op, en de rest is eigenlijk de logica van een gewone boiler: de warme vloeistof geeft z’n warmte af aan het koude leidingwater.

Waarom mensen kiezen voor de zonneboiler
De belangrijkste voordelen van zonneboilers hoeven we u uiteraard niet meer helemaal uit de doeken te doen. Onuitputtelijke en gratis energie (en dus geen hoge elektriciteitsfacturen), zover was u ook al. Maar wist u ook dat u ook voor zonneboilers een stevige subsidie ontvangt? Kortom: een zekerheid voor de toekomst: met zonneboilers spaart u het milieu én uw portefeuille.

Zonne-energie is duurzame energie en raakt nooit op. Momenteel zijn er 2 soorten zonne-energie installaties beschikbaar: Zonnepanelen en Zonneboilers. Zonnepanelen is voor het opwekken van elektriciteit en worden ook wel pv-panelen (photovoltaïsche panelen) genoemd. Voor meer informatie over deze zonnepanelen verwijzen wij u naar zonnepanelen informatie.

De zonneboiler wekt geen stroom op maar verwarmt het water voor uw huishouden. Hierbij kunt u denken aan warm tapwater, centrale verwarming en vloerverwarming. Bekijk direct installateurs in Ermelo, Nijkerk, Nijmegen, Purmerend of Ouder-Amstel.

Wat zijn nu precies de voordelen?

  • De zonneboiler zorgt voor een besparing op je energierekening
  • Door de zonneboiler stijgt uw woning of pand in waarde door een hoger energielabel
  • Door te investeren in een zonneboiler draagt u bij aan een beter milieu
  • De subsidies voor zonneboilers zorgen voor een korte(re) terugverdientijd
  • Leuk om energie te besparen met een zonneboiler