Zonneboiler Nijmegen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nijmegen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze vergelijker vind jij praktische raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Nijmegen.

zonneboiler systeem installeren in 6501

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Nijmegen gebruikt 1160 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6501
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Nijmegen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Nijmegen! Middels deze pagina vind je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Nijmegen. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand ontdek je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). De installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker relevant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een grote vraag naar warm water. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nijmegen. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nijmegen zitten gemiddeld tussen €2850 en €4450, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een paar mogelijkheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €180 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€45
100 liter2€2.850 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.975€120
300 liter3€4.450 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-nijmegen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze statistieken kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Nijmegen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Nijmegen

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 2906 [KW], €1976 subsidie.
 • Termicol (T2IA4/500S), vermogen 2629 [KW], €1788 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 1992 [KW], €1355 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Nijmegen een groene lening of kleine subsidie. Check www.nijmegen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nijmegen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nijmegen!

 • Warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente