Zonneboiler Kerkrade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Kerkrade? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website doorzoek jij praktische adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Kerkrade.

zonneboiler systeem installeren in 6461

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een standaard woning in Kerkrade gebruikt 1420 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Concreet: een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6461
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Kerkrade vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Kerkrade! Via deze website check je snel een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Kerkrade. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven in de buurt. Onderstaand ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product draagt zorg voor je watervoorziening en een warme woning. Deze installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal interessant voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kerkrade. Dit apparaat is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er constructies met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Kerkrade liggen tussen de €2875 en €3550, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje tref je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref je voor diverse mogelijkheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €80 per 12 maanden (gasprijzen maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€60
100 liter2€2.950 – €3.175€80
200 liter2€3.225 – €3.875€135
300 liter3€4.600 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-kerkrade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Kerkrade (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €525 tot €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kerkrade

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-400), vermogen 358 [KW], €2434 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800L – 5 ECLIPSE), vermogen 2808 [KW], €1909 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Kerkrade een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.kerkrade.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kerkrade aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kerkrade!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente