Zonneboiler Onderbanken

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Onderbanken? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij de zonneboiler-vergelijker check je samengestelde aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Onderbanken.

zonneboiler systeem installeren in 6451

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Onderbanken verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Onderbanken vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Onderbanken! Middels onze vergelijker vind je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Onderbanken. Of probeer Qbis.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand lees je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. De installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Onderbanken. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Onderbanken liggen tussen de €2425 en €4050, met installatie. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt check jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor diverse gevallen de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €125 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€65
100 liter2€2.950 – €3.050€105
200 liter2€3.275 – €3.900€125
300 liter3€4.600 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-onderbanken

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Onderbanken (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle installaties die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Onderbanken

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 3174 [KW], €2158 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 300-2×4200), vermogen 2550 [KW], €1734 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 66-800), vermogen 366 [KW], €2489 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Onderbanken een groene lening of kleine subsidie. Check www.onderbanken.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Onderbanken aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Onderbanken!

 • Warmtepomp: wint warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente