Zonneboiler Merkelbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Merkelbeek? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van deze pagina ontdek jij veelzijdige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Merkelbeek.

zonneboiler systeem installeren in 6447

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een alledaags gezin in Onderbanken verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6447
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Merkelbeek vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Merkelbeek! Geholpen door onze vergelijker vind je simpel en snel een professionele installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Onderbanken. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Denk aan KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk relevant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Merkelbeek. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Merkelbeek komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3350, met montage. Dit systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt check je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €80 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.625€50
100 liter2€2.775 – €3.025€75
200 liter2€3.250 – €3.925€140
300 liter3€4.600 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-merkelbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Merkelbeek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €650 tot €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Merkelbeek

 • 2-improve energy (Tap/CV 300SR15682ww3xPro18), vermogen 3404 [KW], €2315 subsidie.
 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 120), vermogen 700 [KW], €476 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-350), vermogen 3294 [KW], €2240 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Onderbanken een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.onderbanken.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Merkelbeek aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Merkelbeek!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!