Zonneboiler Doenrade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Doenrade? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 delen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze tool doorzoek jij accurate details over een zonneboiler kopen in Doenrade.

zonneboiler systeem installeren in 6439

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Schinnen stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6439
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Doenrade vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Doenrade! Met behulp van deze website vind je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Schinnen. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installateurs in je omgeving. Bijgaand tref je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment springt de CV-brander bij. Met name eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door lage winkelprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Doenrade. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Doenrade fluctueren tussen de €2400 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website ontdek jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor een aantal omstandigheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €110 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.125€95
200 liter2€3.250 – €3.900€145
300 liter3€4.475 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-doenrade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Doenrade (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €475 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Doenrade

 • Burg Spitzentechnologie (2x Zeus CPC 30 + 1x HSSFHM 600 WT2), vermogen 3319 [KW], €2257 subsidie.
 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 180), vermogen 977 [KW], €664 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-300), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Schinnen mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.schinnen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Doenrade aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Doenrade!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!