Zonneboiler Wijnandsrade

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wijnandsrade? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze tool ontdek je toepasbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Wijnandsrade.

zonneboiler systeem installeren in 6363

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een alledaags gezin in Nuth gebruikt 1710 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6363
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Wijnandsrade vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Wijnandsrade! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker tref je probleemloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Nuth. Of bezoek Qbis.nl voor lijstjes met competente installateurs in de regio. Onderstaand vind je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Onder andere VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Zeker toegepast door bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Wijnandsrade. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder plaatsen ze ook een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Wijnandsrade fluctueren tussen de €2825 en €3500, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een paar voorbeelden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €115 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€40
100 liter2€2.850 – €3.125€100
200 liter2€3.275 – €3.825€110
300 liter3€4.425 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-wijnandsrade

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Wijnandsrade (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €525 tot wel €1000. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijnandsrade

 • 2-improve energy (2IE Tap 200STDC1wwPro18 – 2IE Tap 200STDC1wwPro18), vermogen 1706 [KW], €1160 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 3705 [KW], €2519 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Nuth een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.nuth.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wijnandsrade aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wijnandsrade!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!