Zonneboiler Nuth

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Nuth? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina lees jij actuele info over een zonneboiler kopen in Nuth.

zonneboiler systeem installeren in 6361

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Nuth verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6361
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Nuth vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Nuth! D.m.v. onze vergelijker achterhaal je probleemloos een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Nuth. Of klik door naar Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de regio. Hierna ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege scherpe prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nuth. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nuth komen gemiddeld uit tussen €2700 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een paar voorbeelden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €180 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€50
100 liter2€2.875 – €3.175€80
200 liter2€3.275 – €3.950€135
300 liter3€4.550 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-nuth

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nuth (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1850. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nuth

 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 307 [KW], €2088 subsidie.
 • ST-Energy (STZB 200-5600), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap/CV 300CS 2ww 3xPro18), vermogen 3559 [KW], €2420 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Nuth wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.nuth.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nuth aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nuth!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente