Zonneboiler Gulpen-Wittem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Gulpen-Wittem? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze website tref je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Gulpen-Wittem.

zonneboiler systeem installeren in 6271

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Gulpen-Wittem verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €85 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Gulpen-Wittem vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Gulpen-Wittem! Via onze tool check je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Gulpen-Wittem. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit de gemeente. Verderop achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie zorgt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Gulpen-Wittem. De (zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Gulpen-Wittem liggen tussen de €2625 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Hierna bekijk jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor een aantal mogelijkheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €85 per jaar (energieprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€55
100 liter2€2.800 – €3.075€105
200 liter2€3.225 – €3.850€145
300 liter3€4.575 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-gulpen-wittem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan aantal kamers en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Gulpen-Wittem (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €600 tot €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Gulpen-Wittem

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1389 [KW], €945 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 36-200), vermogen 2873 [KW], €1954 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2141 [KW], €1456 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Gulpen-Wittem mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.gulpen-wittem.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gulpen-Wittem aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Gulpen-Wittem!

 • Een warmtepomp: wint energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente