Zonneboiler Gulpen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Gulpen? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina vind je waardevolle toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Gulpen.

zonneboiler systeem installeren in 6271

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een standaard woning in Gulpen-Wittem stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Gulpen vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Gulpen! Met behulp van onze tool tref je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Gulpen-Wittem. Of benader de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box tref jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie wordt gebruikt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door scherpe prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Gulpen. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens is er nog een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Gulpen variëren tussen €2600 en €4300, met installatie. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor meerdere omstandigheden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €110 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.600€70
100 liter2€2.775 – €3.200€105
200 liter2€3.200 – €3.800€135
300 liter3€4.400 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-gulpen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het helder naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Via het energieverbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je krijgt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gulpen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot €1275. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gulpen

 • Zizon (HRS200D/7,5AR Zonnegascombi), vermogen 3076 [KW], €2092 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1704 [KW], €1159 subsidie.
 • Econo (L54HPCPC-500-H2), vermogen 361 [KW], €2455 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Gulpen-Wittem mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.gulpen-wittem.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Gulpen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Gulpen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!