Zonneboiler Sint Geertruid

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Sint Geertruid? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl check je accurate info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Sint Geertruid.

zonneboiler systeem installeren in 6265

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een standaard woning in Eijsden-Margraten stookt 1740 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €145 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6265
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Sint Geertruid vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Sint Geertruid! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Eijsden-Margraten. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs uit de gemeente. Hierna check jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het systeem is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? Dan regelt de CV-brander de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Sint Geertruid. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Sint Geertruid komen gemiddeld uit tussen €2975 en €4500, met installatie. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje check je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor meerdere voorbeelden de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €60 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€55
100 liter2€2.950 – €3.025€75
200 liter2€3.175 – €3.800€120
300 liter3€4.600 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-sint-geertruid

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de info verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om na te gaan hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sint Geertruid (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot €1675. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sint Geertruid

 • Zizon (Blue 4-ZO400L), vermogen 3158 [KW], €2147 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.
 • Econo (S8HPCPC-150-eco), vermogen 788 [KW], €536 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Eijsden-Margraten mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.eijsden-margraten.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Sint Geertruid aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Sint Geertruid!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!