Zonneboiler Noorbeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Noorbeek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze website check je handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Noorbeek.

zonneboiler systeem installeren in 6255

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een doorsnee gezin in Eijsden-Margraten stookt 1740 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6255
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Noorbeek vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Noorbeek! Aan de hand van onze tool tref je simpel en snel een goede installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Eijsden-Margraten. Of benader Qbis.nl voor informatie over geschikte installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf vind je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. De installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Noorbeek. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Noorbeek fluctueren tussen de €2975 en €4500, inclusief plaatsing. De installatie kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor diverse situatiesde kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €95 per jaar (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€65
100 liter2€2.800 – €3.200€100
200 liter2€3.175 – €3.975€130
300 liter3€4.400 – €5.400€195
zonneboiler-kopen-noorbeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de info verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Noorbeek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noorbeek

 • Zizon (CPC heatpipe 50-ZO500L), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 549 [KW], €373 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 400L 3x SkR 500), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Eijsden-Margraten mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.eijsden-margraten.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Noorbeek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Noorbeek!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!