Zonneboiler Eijsden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Eijsden? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij bruikbare adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Eijsden.

zonneboiler systeem installeren in 6245

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Eijsden-Margraten stookt 1740 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €105 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6245
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Eijsden vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Eijsden! Geholpen door deze pagina vind je simpel en snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Eijsden-Margraten. Of probeer de website Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit jullie streek. In onderstaande box bekijk je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Eijsden. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Eijsden komen gemiddeld uit tussen €2925 en €3850, inclusief installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna check je voor velerlei voorbeelden de kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.550€65
100 liter2€2.900 – €3.150€90
200 liter2€3.300 – €4.000€145
300 liter3€4.525 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-eijsden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om te weten hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze informatie kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de grootte en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Eijsden (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle systemen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Eijsden

 • Zizon (Blue 5-ZO500L), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1207 [KW], €821 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2016 [KW], €1371 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Eijsden-Margraten een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.eijsden-margraten.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Eijsden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Eijsden!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!