Zonneboiler Bunde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Bunde? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze website doorzoek je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Bunde.

zonneboiler systeem installeren in 6241

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een standaard woning in Meerssen verbruikt 1720 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6241
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Bunde vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Bunde! Dankzij onze vergelijker tref je probleemloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Meerssen. Of check Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats interessant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Bunde. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Bunde schommelen tussen de €2825 en €4500, met monteren & installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check jij voor een paar omstandigheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.525€70
100 liter2€2.775 – €3.150€105
200 liter2€3.125 – €3.925€110
300 liter3€4.550 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-bunde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze data kan de expert een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bunde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €550 tot wel €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bunde

 • Itho Daalderop (Hrs SVV150/4,8), vermogen 1631 [KW], €1409 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2656 [KW], €1806 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.400), vermogen 1497 [KW], €1018 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verschaft de gemeente Meerssen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.meerssen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Bunde aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bunde!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!