Zonneboiler Moorveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Moorveld? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina vind je waardevolle info over een zonneboiler kopen in Moorveld.

zonneboiler systeem installeren in 6237

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een standaard woning in Meerssen stookt 1720 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6237
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Moorveld vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Moorveld! Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Meerssen. Of probeer echteinstallateur.nl waar je een database treft met competente installateurs uit jullie streek. Bijgaand bekijk jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en eventuele keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie regelt jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker interessant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Moorveld. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Moorveld komen gemiddeld uit tussen €2925 en €4050, met monteren & installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei voorbeelden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€70
100 liter2€2.875 – €3.200€105
200 liter2€3.200 – €3.875€115
300 liter3€4.400 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-moorveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de expert een goed advies geven.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Moorveld (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot €1050. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Moorveld

 • TechniQ-Energy (TQE-500L-VW+TW-60HP), vermogen 3084 [KW], €2097 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1269 [KW], €863 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2 CPC 24 ESRS 200), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Meerssen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.meerssen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Moorveld aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Moorveld!

 • De warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!