Zonneboiler Geleen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Geleen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij praktische toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Geleen.

zonneboiler systeem installeren in 6161

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Sittard-Geleen gebruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Oftewel, een forse besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6161
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Geleen vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Geleen! Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Sittard-Geleen. Of probeer de website kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs in de regio. Verderop vind jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder toepasbaar op grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Geleen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Geleen vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3100, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website tref je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €180 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.950 – €3.075€75
200 liter2€3.300 – €3.975€120
300 liter3€4.425 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-geleen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Geleen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot €1000. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Geleen

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² HSP 1 400), vermogen 2519 [KW], €1713 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.
 • Termicol (T2IA4/500SM), vermogen 2828 [KW], €1923 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Sittard-Geleen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.sittard-geleen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Geleen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Geleen!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!