Zonneboiler Sittard-Geleen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Sittard-Geleen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze vergelijker check jij waardevolle raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Sittard-Geleen.

zonneboiler systeem installeren in 6153

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Sittard-Geleen stookt 1370 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Sittard-Geleen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Sittard-Geleen! Geholpen door deze website check je gemakkelijk een erkende installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Sittard-Geleen. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met professionele installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sittard-Geleen. Dit systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Sittard-Geleen zitten gemiddeld tussen €2825 en €3450, met montage. Het product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor verschillende voorbeelden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €60 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€70
100 liter2€2.775 – €3.125€80
200 liter2€3.125 – €3.825€130
300 liter3€4.400 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-sittard-geleen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze statistieken kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Denk aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sittard-Geleen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €775 tot wel €1825. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sittard-Geleen

 • Sowise (SHW 160), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.
 • Solvis (Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 1107 [KW], €753 subsidie.
 • Segno-Membro (3xBHP15+500LH), vermogen 2201 [KW], €1497 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Sittard-Geleen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.sittard-geleen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Sittard-Geleen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Sittard-Geleen!

 • De warmtepomp: wint warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente