Zonneboiler Leudal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Leudal? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze website doorzoek jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Leudal.

zonneboiler systeem installeren in 6089

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een doorsnee gezin in Leudal gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Concreet: een interessante besparing van +/- €50 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Leudal vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Leudal! Dankzij onze website bekijk je simpel en snel een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Leudal. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem zorgt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Leudal. Dit systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er constructies met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Leudal liggen tussen de €2825 en €3950, met monteren & installeren. Deze installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Verderop tref je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een paar gevallen de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €135 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.650€55
100 liter2€2.825 – €3.100€75
200 liter2€3.100 – €3.975€120
300 liter3€4.600 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-leudal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Leudal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1400. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Leudal

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2VD + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1978 [KW], €1345 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 2226 [KW], €1514 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 600 – 3 RAY10), vermogen 2143 [KW], €1457 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Leudal soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.leudal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Leudal aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Leudal!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente