Zonneboiler Kelpen-Oler

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Kelpen-Oler? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze vergelijker bekijk jij omvangrijke details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kelpen-Oler.

zonneboiler systeem installeren in 6037

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1750.
 • Een alledaags huishouden in Leudal verbruikt 1710 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6037
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Kelpen-Oler vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Kelpen-Oler! Via onze website tref je probleemloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Leudal. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit de buurt. Bijgaand tref je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Het product bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kelpen-Oler. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Kelpen-Oler liggen tussen de €2525 en €3000, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop ontdek je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een variatie aan gevallen de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €95 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€60
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €4.000€125
300 liter3€4.525 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-kelpen-oler

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Door deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de omvang en staat van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke andere systemen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Kelpen-Oler (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot €1875. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kelpen-Oler

 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.150 A+ isolatie), vermogen 3422 [KW], €2327 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 HPC), vermogen 1812 [KW], €1232 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 72-500), vermogen 33 [KW], €2244 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Leudal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.leudal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Kelpen-Oler aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Kelpen-Oler!

 • Een warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!