Zonneboiler Ospel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Ospel? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je waardevolle details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Ospel.

zonneboiler systeem installeren in 6035

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een alledaags gezin in Nederweert stookt 1640 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €145 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Ospel vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Ospel! D.m.v. onze vergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Nederweert. Of check kvinl.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en relevante keurmerken. Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem voorziet in warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ospel. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De huidige kosten zonneboiler Ospel liggen tussen de €2700 en €4250, met installatie. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna bekijk je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor velerlei scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €85 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€65
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.275 – €3.850€125
300 liter3€4.400 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-ospel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Ospel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €400 tot €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ospel

 • Hetzonneboilerhuis (Set 50 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 2347 [KW], €1596 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 HPC), vermogen 2329 [KW], €1584 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Nederweert een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.nederweert.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ospel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ospel!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!