Zonneboiler Maarheeze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Maarheeze? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door middel van onze website check jij accurate gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Maarheeze.

zonneboiler systeem installeren in 6026

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een alledaags gezin in Cranendonck verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6026
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Maarheeze vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Maarheeze! D.m.v. onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Cranendonck. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hierna achterhaal je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Maarheeze. Deze setup is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er systemen met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Maarheeze schommelen tussen de €2975 en €4450, inclusief installeren. Deze installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. In het volgende kopje lees je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor enkele situatiesde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €105 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€40
100 liter2€2.825 – €3.075€90
200 liter2€3.100 – €3.975€140
300 liter3€4.450 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-maarheeze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Door deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Maarheeze (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle producten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot €1800. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Maarheeze

 • Hetzonneboilerhuis (Set 35 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 2120 [KW], €1442 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-24 HPC), vermogen 3716 [KW], €2527 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Cranendonck mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.cranendonck.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Maarheeze aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Maarheeze!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!