Zonneboiler Cranendonck

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Cranendonck? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website doorzoek je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Cranendonck.

zonneboiler systeem installeren in 6021

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Cranendonck stookt 1650 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Cranendonck vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Cranendonck! Met behulp van onze vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Cranendonck. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand lees jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Cranendonck. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Cranendonck fluctueren tussen de €2900 en €4500, inclusief plaatsing. Het product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop lees jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor enkele voorbeeldsituaties de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €160 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€70
100 liter2€2.775 – €3.200€90
200 liter2€3.175 – €4.000€115
300 liter3€4.475 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-cranendonck

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met deze data kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Het betreft woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Cranendonck (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot wel €1600. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Cranendonck

 • Rivusol (Aquatel S150-25T), vermogen 1724 [KW], €1172 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 757), vermogen 2845 [KW], €1935 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×3,075m opdaksysteem), vermogen 1629 [KW], €1108 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Cranendonck wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.cranendonck.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Cranendonck aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Cranendonck!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente