Zonneboiler Weert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Weert? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze tool doorzoek je toepasbare gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Weert.

zonneboiler systeem installeren in 6001

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1500.
 • Een alledaags gezin in Weert verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6001
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Weert vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Weert! D.m.v. onze tool tref je zonder problemen een goede installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Weert. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en relevante keurmerken. Zoals bijv. VCA, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Weert. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Weert schommelen tussen de €2825 en €3600, inclusief installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor een aantal scenario’sde investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €60 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€60
100 liter2€2.900 – €3.050€95
200 liter2€3.275 – €3.800€120
300 liter3€4.425 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-weert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Door deze statistieken kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. Je krijgt snel een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Weert (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recentelijk verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €850 tot €1000. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Weert

 • Dutch Solar Systems (ZB200TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 957), vermogen 3062 [KW], €2082 subsidie.
 • Solmax (200-2f-slm), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Weert een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.weert.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Weert aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Weert!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente