Zonneboiler Stramproy

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Stramproy? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker lees jij samengestelde details aangaande een zonneboiler kopen in Stramproy.

zonneboiler systeem installeren in 6039

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Weert verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6039
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Stramproy vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Stramproy! Dankzij onze tool achterhaal je simpel en snel een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Weert. Of surf naar Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem regelt heet water in huis en aangename temperaturen (CV). De installatie bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal relevant voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Stramproy. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Stramproy vinden we terug ergens tussen de €2600 en €3950, met installatie. Het systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje check je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere mogelijkheden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.625€60
100 liter2€2.875 – €3.075€95
200 liter2€3.225 – €3.925€145
300 liter3€4.525 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-stramproy

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze informatie kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Stramproy (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €675 tot €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Stramproy

 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-30 HPC), vermogen 2026 [KW], €1378 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 58-400), vermogen 3035 [KW], €2064 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Weert wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.weert.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Stramproy aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Stramproy!

 • Een warmtepomp: wint energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!