Zonneboiler Sterksel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Sterksel? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check jij veelzijdige toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Sterksel.

zonneboiler systeem installeren in 6029

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een alledaags huishouden in Heeze-Leende verbruikt 1740 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode6029
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Sterksel vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Sterksel! Met behulp van onze tool bekijk je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Heeze-Leende. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit de gemeente. In onderstaande box vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om recensies en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sterksel. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Sterksel variëren tussen €2700 en €3400, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Op onze website lees jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor een paar voorbeelden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €165 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.650€40
100 liter2€2.900 – €3.175€100
200 liter2€3.300 – €3.875€110
300 liter3€4.550 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-sterksel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze statistieken kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Sterksel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €825 tot €1025. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Sterksel

 • Hetzonneboilerhuis (Set 45 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2284 [KW], €1553 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3584 [KW], €2437 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie hanteert de gemeente Heeze-Leende mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.heeze-leende.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Sterksel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sterksel!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!