Zonneboiler Heeze-Leende

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Heeze-Leende? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze pagina doorzoek jij actuele details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Heeze-Leende.

zonneboiler systeem installeren in 5591

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een standaard woning in Heeze-Leende verbruikt 1740 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Heeze-Leende vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Heeze-Leende! Dankzij onze website vind je simpel en snel een competente installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Heeze-Leende. Of check kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf check je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie kan benut worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door scherpe prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Heeze-Leende. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er structuren met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Heeze-Leende zitten gemiddeld tussen €2775 en €4250, met installatie inclusief. Dit systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Verderop ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna tref je voor een paar situatiesde geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €170 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€60
100 liter2€2.825 – €3.075€100
200 liter2€3.125 – €3.875€110
300 liter3€4.600 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-heeze-leende

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Heeze-Leende (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €450 tot €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Heeze-Leende

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen RS3001-3 200L), vermogen 1920 [KW], €1306 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (3 x F2 collector met WAS 400L), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 300hp-cv-950), vermogen 3496 [KW], €2377 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Heeze-Leende soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.heeze-leende.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heeze-Leende aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Heeze-Leende!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente