Zonneboiler Bladel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Bladel? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product kent 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze website lees je veelzijdige adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Bladel.

zonneboiler systeem installeren in 5531

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Bladel verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €100 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5531
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Bladel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Bladel! Door gebruik te maken van onze website check je moeiteloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Bladel. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit de gemeente. Onderstaand vind jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze installatie wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bladel. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Bladel vinden we terug ergens tussen de €2475 en €3400, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Verderop vind jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor velerlei voorbeelden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €125 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€65
100 liter2€2.825 – €3.050€90
200 liter2€3.250 – €3.850€135
300 liter3€4.550 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-bladel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het helder naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de vakman een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Bladel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €750 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bladel

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xES2V/2,0S AL), vermogen 2262 [KW], €1538 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Luna 304 & solvis max 957), vermogen 3008 [KW], €2045 subsidie.
 • Solmax (820-3f-slm), vermogen 3058 [KW], €2079 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Bladel een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.bladel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bladel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Bladel!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente