Zonneboiler Bernheze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Bernheze? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check jij uitgebreide info over een zonneboiler kopen in Bernheze.

zonneboiler systeem installeren in 5472

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1300.
 • Een alledaags gezin in Bernheze stookt 1610 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Bernheze vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Bernheze! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Bernheze. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een database met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box lees je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. De installatie behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Vooral toegepast door grote woningen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens dalende prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Bernheze. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Bernheze schommelen tussen de €2875 en €3200, met montage. Deze installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje vind jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor verscheide voorbeelden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €125 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€65
100 liter2€2.875 – €3.150€105
200 liter2€3.275 – €4.000€125
300 liter3€4.550 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-bernheze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze statistieken kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Bernheze (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recentelijk extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €875 tot wel €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bernheze

 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 500L 5xEM1V/2,0S), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.
 • Solvis (Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 1026 [KW], €698 subsidie.
 • Solmax (512-4f-slm), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Bernheze een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.bernheze.org/ voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bernheze aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bernheze!

 • Een warmtepomp: wint energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente