Zonneboiler Nistelrode

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Nistelrode? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze tool bekijk jij bruikbare raadgeving over een zonneboiler kopen in Nistelrode.

zonneboiler systeem installeren in 5388

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Bernheze gebruikt 1610 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5388
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Nistelrode vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Nistelrode! Dankzij deze pagina vind je probleemloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Bernheze. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installateurs uit de gemeente. Onderstaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificering. Denk aan Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nistelrode. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Nistelrode schommelen tussen de €2800 en €4150, met installatie inclusief. Dit product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Hierna vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor velerlei mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €80 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€55
100 liter2€2.875 – €3.000€95
200 liter2€3.125 – €3.925€140
300 liter3€4.425 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-nistelrode

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Nistelrode (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is recentelijk verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €550 tot €1075. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nistelrode

 • Navetto (WPB200/HPC5,0), vermogen 1760 [KW], €1197 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH PLUS – 350 – 2 KSF26), vermogen 1494 [KW], €1016 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + HSK-SLS 500), vermogen 2507 [KW], €1705 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Bernheze soms een extra tegemoetkoming. Zie www.bernheze.org/ voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nistelrode aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Nistelrode!

 • De warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!