Zonneboiler Reek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Reek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina vind je praktische details die helpen bij een zonneboiler kopen in Reek.

zonneboiler systeem installeren in 5375

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Landerd stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5375
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Reek vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Reek! Via onze tool tref je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Landerd. Of ga naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs uit jullie streek. Hieronder ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder interessant voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Reek. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Reek fluctueren tussen de €2400 en €3250, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor enkele voorbeelden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €165 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€55
100 liter2€2.850 – €3.100€75
200 liter2€3.200 – €3.950€130
300 liter3€4.425 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-reek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze gegevens kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Reek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Reek

 • HRsolar (Nero 3 / 200M), vermogen 1668 [KW], €1134 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 2 ECLIPSE), vermogen 1348 [KW], €917 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 3 + WP 500), vermogen 2202 [KW], €1497 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Landerd soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.landerd.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Reek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Reek!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!