Zonneboiler Huisseling

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Huisseling? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij deze pagina doorzoek je toepasbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Huisseling.

zonneboiler systeem installeren in 5373

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Oss verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Concreet: een forse besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Huisseling vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Huisseling! Middels deze website achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Oss. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en een warme woning. Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een grote vraag naar warm water. Dankzij beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Huisseling. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Huisseling fluctueren tussen de €2575 en €3400, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op deze pagina ontdek je meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei situatiesde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €125 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€65
100 liter2€2.800 – €3.150€80
200 liter2€3.100 – €3.800€140
300 liter3€4.475 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-huisseling

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Door het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Huisseling (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle types die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1400. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Huisseling

 • HRsolar (Nero 2 / 200M), vermogen 1344 [KW], €914 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 AL Paket 2 + WP 350), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Oss soms een extra tegemoetkoming. Check www.oss.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Huisseling aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Huisseling!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!