Zonneboiler Ravenstein

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Ravenstein? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via zonneboilerrevolutie.nl tref jij accurate info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ravenstein.

zonneboiler systeem installeren in 5371

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een doorsnee gezin in Oss stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5371
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Ravenstein vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Ravenstein! Geholpen door deze pagina achterhaal je zonder problemen een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Oss. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met competente installateurs in de regio. Hierna lees jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en een warme woning. De installatie wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een grote vraag naar warm water. Omwille van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ravenstein. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag kan men ook kiezen voor het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Ravenstein komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3850, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Verderop bekijk jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor een aantal voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €90 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.800 – €3.175€100
200 liter2€3.125 – €3.900€130
300 liter3€4.525 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-ravenstein

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Ravenstein (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €800 tot €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ravenstein

 • HRsolar (Nero 2 / 200M Liggend), vermogen 1339 [KW], €911 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.
 • Solarbayer (Premium Plus 2.86 AL – Paket 2 + SKL 400), vermogen 2259 [KW], €1536 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Oss mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.oss.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ravenstein aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ravenstein!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!