Zonneboiler Overlangel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Overlangel? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem kent 2 delen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze website doorzoek jij handige info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Overlangel.

zonneboiler systeem installeren in 5357

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Oss gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit houdt in een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5357
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Overlangel vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Overlangel! Middels onze website vind je snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Oss. Of probeer Qbis.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand tref je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Overlangel. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2023 zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Overlangel fluctueren tussen de €2800 en €4150, waarbij installatie is inbegrepen. Het product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop bekijk je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €150 per jaar (energieprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€45
100 liter2€2.850 – €3.200€100
200 liter2€3.300 – €3.800€130
300 liter3€4.550 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-overlangel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze info kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Overlangel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €800 tot wel €1200. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Overlangel

 • HRsolar (Hrs200L-D/4,8 combi), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 500 – 3 ECLIPSE), vermogen 2186 [KW], €1486 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 400), vermogen 2636 [KW], €1792 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Oss wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.oss.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Overlangel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Overlangel!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!