Zonneboiler Dieden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Dieden? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze website lees jij accurate raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Dieden.

zonneboiler systeem installeren in 5353

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Oss stookt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5353
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Dieden vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Dieden! Door middel van onze website vind je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Oss. Of check de website Qbis.nl voor informatie over erkende installateurs in de buurt. Verderop check jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Dieden. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er structuren met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Dieden zitten gemiddeld tussen €2975 en €3800, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verschillende scenario’sde investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €60 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€55
100 liter2€2.875 – €3.125€85
200 liter2€3.250 – €4.000€145
300 liter3€4.500 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-dieden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Dieden (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €425 tot €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Dieden

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 3274 [KW], €2526 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 200 – 1 KSF26), vermogen 908 [KW], €617 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 90T/S1000L-1), vermogen 3211 [KW], €2183 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Oss mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.oss.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Dieden aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Dieden!

 • Warmtepomp: haalt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!