Zonneboiler Velddriel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Velddriel? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref je omvangrijke adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Velddriel.

zonneboiler systeem installeren in 5334

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Maasdriel stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5334
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Velddriel vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Velddriel! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Maasdriel. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. Vooral interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Velddriel. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Velddriel liggen tussen de €2850 en €4300, met installatie. De installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op onze website lees jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor een paar mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €140 per jaar (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€60
100 liter2€2.950 – €3.050€90
200 liter2€3.225 – €3.825€130
300 liter3€4.400 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-velddriel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Middels deze data kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Velddriel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Velddriel

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 80T/KER800L-1), vermogen 3370 [KW], €2292 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Maasdriel soms een extra tegemoetkoming. Zie www.maasdriel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Velddriel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Velddriel!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!