Zonneboiler Maasdriel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Maasdriel? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website check je uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Maasdriel.

zonneboiler systeem installeren in 5855

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een gemiddelde woning in Maasdriel verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Maasdriel vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Maasdriel! Aan de hand van deze pagina check je snel een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Maasdriel. Of bezoek Qbis.nl voor een overzicht met erkende installateurs in de buurt. Verderop achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product voorziet in het warme water en de centrale verwarming. Dit product houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Maasdriel. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Maasdriel variëren tussen €2575 en €4050, met montage. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina tref jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor een paar gevallen de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €95 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.675€45
100 liter2€2.775 – €3.125€75
200 liter2€3.150 – €3.925€110
300 liter3€4.425 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-maasdriel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Maasdriel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €625 tot wel €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Maasdriel

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 3137 [KW], €2133 subsidie.
 • Termicol (T2IA1/200S), vermogen 992 [KW], €675 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1253 [KW], €852 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Maasdriel een groene lening of kleine subsidie. Check www.maasdriel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Maasdriel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Maasdriel!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente