Zonneboiler Kerkdriel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Kerkdriel? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kerkdriel.

zonneboiler systeem installeren in 5331

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddeld gezin in Maasdriel stookt 1750 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 20%. Dit houdt in een forse besparing van wel €70 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5331
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Kerkdriel vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Kerkdriel! Door gebruik te maken van onze tool vind je moeiteloos een erkende installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Maasdriel. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hierna bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Met name relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kerkdriel. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Kerkdriel fluctueren tussen de €2475 en €3000, inclusief installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele omstandigheden de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.625€40
100 liter2€2.900 – €3.000€90
200 liter2€3.275 – €3.825€120
300 liter3€4.600 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-kerkdriel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Kerkdriel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is recentelijk uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €925 tot wel €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kerkdriel

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)D), vermogen 1894 [KW], €1588 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 200 – 1 XRAY15), vermogen 940 [KW], €639 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 50T/KER500L-1), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Maasdriel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.maasdriel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Kerkdriel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kerkdriel!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!