Zonneboiler Nederhemert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Nederhemert? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl ontdek je handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Nederhemert.

zonneboiler systeem installeren in 5317

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een alledaags gezin in Zaltbommel gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €65 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5317
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Nederhemert vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Nederhemert! Door middel van deze pagina vind je snel een goede installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Zaltbommel. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs in de regio. Onderstaand bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In koude maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product regelt jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nederhemert. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk is er nog een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Nederhemert schommelen tussen de €2800 en €3900, met montage. Dit systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt lees je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor meerdere gevallen de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €125 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€55
100 liter2€2.850 – €3.150€85
200 liter2€3.250 – €3.900€135
300 liter3€4.425 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-nederhemert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Nederhemert (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot wel €1900. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nederhemert

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 PAWT), vermogen 2356 [KW], €1602 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 2 ECLIPSE), vermogen 1144 [KW], €778 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2 x Platinmaster BS140 TW), vermogen 1084 [KW], €737 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Zaltbommel soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.zaltbommel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nederhemert aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nederhemert!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!